تفاوت پنجره دوجداره و سه جداره ؟!
مهم ترین اجزای تشکیل دهنده یک پنجره شیشه می باشد که از نظر جداره ها در انواع مختلف تک جداره، دوجداره، سه جداره و چهار جداره تقسیم بندی می شوند. برای تولید شیشه های چند جداره از شیشه فلوت استفاده می شود. برای تولید این شیشه مواد مذاب را بر روی بستری از قلع مذاب شناور می کنند.
توصیه می شود که برای به کارگیری پنجره های سه جداره از پروفیل هایی با کانال های پنج یا بیشتر استفاده شود. اکنون به تفاوت پنجره دوجداره و سه جداره میپردازیم. این که پنجره شما دو شیشه و یا سه شیشه در آن به کار رود یک امر است و این که چه تفاوتهایی در اجرا و کار کرد برای شما به وجود آورد خود میتواند یکی از مهمترین دلایلی باشد که پنجره خود را با پنجره upvc دوجداره یا سه جداره عوض کنید.
برای برش شیشه در ابعاد و اندازه های دلخواه می توانید از نرم افزار بهینه سازی برش مینا استفاده کنید.
تفاوت پنجره دوجداره و سه جداره از نوع شیشهها و نحوه اجرای آن شروع میشود. این واقعیتی است که در پنجره های سه جداره مانند پنجره های دوجداره از شیشههای وکیوم کارخانهای استفاده نمیشود و برای ساختن شیشه سه جداره از روش ساخت کارگاهی بهره میگیریم.
انواع شیشه پنجره از نظر جداره
در این بخش تفاوت شیشه دوجداره با سه جداره را برای شما شرح خواهیم داد و توجه داشته باشید که شیشه پنجره از نظر جداره دارای انواع مختلفی می باشد که آن هاعبارتند از:
- شیشه تک جداره
- شیشه دوجداره
- سه جداره
- چهار جداره
شیشه تک جداره
در گذشته در پنجره های آهنی، چوبی و پنجره آلومینیومی ترمال بریک بصورت تک لایه از شیشه تک جداره استفاده می کردند. اما به دلایل زیر امروزه دیگر از آن استفاده نمی شود:
عایق نبودن در مقابل حرارت
برودت و عایق صدا نبودن
البته در استودیو های موسیقی از ضخامت های بالای این نوع شیشه استفاده می کنند.
شیشه دوجداره
امروزه یکی از پر مصرف ترین شیشه ها شیشه دوجداره می باشد که در جهان مورد استفاده قرار می گیرد.
این نوع شیشه از دو لایه شیشه فلوت با فاصله تعیین شده توسط اسپیسر تشکیل می شود.
این نوع شیشه به این دلیل که عایق بندی و قیمت مناسبی دارد شیشه ای مناسب برای پنجره ها می باشد.
شیشه سه جداره
این شیشه ها از سه لایه شیشه به همراه دو عدد اسپیسر تشکیل می شود ، یکی از مزایای بارز این نوع شیشه عایق بندی حرارتی عالی آن ها است. از مهمترین ویژگی های آن، مقدار صداگیری بیشتر می باشد. از این نوع پنجره بیشتر در مصارف صنعتی ای استفاده می شود که میزان آلودگی صوتی بالاتری دارند. ضخامت پروفیل این پنجره ها بیشتر از درب و پنجره دوجداره است و در نتیجه دارای تعداد کانال داخلی بیشتری می باشد.
تفاوت پنجره دوجداره و سه جداره در چیست؟!
شیشههای دوجداره و سه جداره، از جمله مهم ترین و رایج ترین نوع شیشهها میباشند. با وجود این که این دو نوع شیشه با هم دیگر شباهتهای زیادی دارند، ولی با این حال، تفاوت هایی آنها از هم دیگر نیز بسیار است. از این رو لازم است، در زمان خرید و استفاده به تفاوتهای موجود میان شیشههای دوجداره و سه جداره دقت کرد و با شناخت دقیق و کامل اقدام به خرید آن نمود. از جمله تفاوت هایی که بین شیشههای دوجداره و سه جداره وجود دارد، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1-تعداد جداره ها :
اولین و مهم ترین تفاوتی که بین شیشههای دوجداره و سه جداره وجود دارد، مربوط به تعداد شیشههای مورد استفاده در آنها است. شیشههای دوجداره دارای دو شیشه فلوت میباشند. در حالی که شیشههای سه جداره از سه شیشه فلوت تشکیل میشود. بنابراین شیشههای سه جداره، یک جداره از شیشه دوجداره، شیشه و جداره بیشتری دارد.
2-محل استفاده :
با وجود این که کاربرد و استفاده شیشههای دوجداره و سه جداره مشابه هم و یکسان است. ولی با این حال، باید گفت که شیشههای سه جداره به دلیل این که از یک جداره بیشتر برخوردار هستند، از میزان عایق بندی بالایی برخوردارند. از این رو، از این نوع شیشه ها، بیشتر در مناطقی که آلودگی بیشتری وجود دارد، استفاده میشود. به ویژه این که در در مناطق صنعتی که میزان آلودگی صوتی در آن بسیار بالا است، استفاده از شیشههای سه جداره در مقایسه با شیشههای دوجداره بیشتر است.
3-ضخامت شیشه ها :
قبل از هر چیزی باید، گفت که شیشههای چند جداره از ضخامت قابل توجهی برخوردارند. این موضوع را میتوان با یک مشاهده ساده هم به دست آورد. ولی با این حال، باید گفت که بین شیشههای دوجداره و سه جداره از لحاظ ضخامت شیشههای تفاوت هایی وجود دارد.
شیشههای دوجداره، معمولا دارای ضخامت با ۴ و ۶ میباشد. این در حالی است که شیشههای سه جداره علاوه بر داشتن این دو نوع از ضخامت، دارای ضخامت نوع سومی نیز میباشند یعنی یک شیشه با ضخامت ۴، شیشه وسط با ضخامت ۶ و شیشه سوم با ضخامت ۴ میباشد. از این رو، داشتن یک شیشه با ضخامت ۴ ما بین آنها تفاوت ایجاد کرده است.
4-عایق صوت بودن :
عایق بندی صوتی شیشه سه جداره نسبت به شیشه های تک جداره و دوجداره بالا تر می باشد. اما توصیه می شود در شرایط خاص استفاده شود.
5-عایق دما :
در حالت عادی ضریب عایق بندی شیشه سه جداره نسبت به اختلاف دما حدودا افزایش ۴۰ درصدی است.
6-عایق گرد و غبار :
اگر از پروفیل UPVC استفاده شود تمام شیشه های چند جداره بطور کامل ایزوله گرد و غبار می باشند.
7-امنیت بیشتر :
با وجود این که شیشههای چند جداره به طور کلی از امنیت بالایی برخوردار هستند. ولی با این حال، باید به این نکته اشاره کرد، که شیشههای سه جداره به دلیل داشتن یک جداره مازاد و بیشتر نسبت به شیشههای دوجداره، در مقایسه با عوامل بیرونی از مقاومت و امنیت بیشتری برخوردار میباشد.
8-قیمت :
از دیگر تفاوتها و فرق هایی که ما بین شیشههای دوجداره و سه جداره وجود دارد، باید به قیمت آنها اشاره کرد. شیشههای سه جداره در مقایسه با شیشههای دوجداره به علل و دلایل مختلف از قیمت گران تری برخوردارند.
اولین و مهم ترین نکتهای که موجب ایجاد تفاوت در قیمتهای شیشه دوجداره و چند جداره شده است، به استفاده یک جداره بیشتر در شیشه سه جداره میتوان اشاره کرد. علاوه بر این میزان و برخورداری از خاصیت عایق بیشتر سبب ایجاد تفاوت در شیشههای دوجداره و سه جداره شده است.
تفاوت پنجره دوجداره و سه جداره در اجرا و ساخت
ابتدا کلاف مناسب برای پنجره سه جداره تهیه میشود. این کلاف توانایی جای دادن دو اسپیسر و سه شیشه را در خود دارد. شیشهها در ریل خود قرار میگیرند و کاملا فیت میشوند و بعد با یک پمپ مکش قوی خلع بین شیشهها به وجود میآید. سپس با استفاده از گازی خنثی میان این شیشهها پر میشود.
اما در پنجرههای دوجداره میتوان از شیشههای وکیوم شده در کارخانه استفاده کرد. این دسته از شیشهها تقریبا گاز خنثی خود را از دست نمیدهند و کیفیت بالاتری دارند.
در مقاله قبلی ما توضیح دادیم که بهترین کاربرد پنجره سه جداره برای کنترل سر و صدا است و استفاده از آن برای گرما و سرما چندان معنی دار نیست، زیرا سرما که اصلیتری دلیل استفاده از پنجره UPVC است چه در استفاده از پنجره دوجداره و چه در استفاده از پنجره سه جداره به هیچ عنوان به داخل خانه نفوذ نمیکند و اساسا ایران تا آن اندازهای سرد نمیشود که با پنجرههای سه جداره بخواهیم جلوی سرمای آن را بگیریم.
پروفیلهای مصرفی
پروفیلهای مصرفی نیز با توجه به شیشههای دو جداره یا سه جداره با یکدیگر متفاوت اند به طوری که این پروفیلها متناسب با تعداد شیشههایی که قرار است به کار برود طراحی و ساخته خواهند شد به همین علت در پروفیلهایی که شیشههای دوجداره در آنها استفاده میشود با پروفیلهای شیشههای سه جداره تفاوتهایی با یکدیگر داشته و همین تفاوتها کمی در دوام و میزان عایق بندی برای حرارت، دما و گرد و غبار متفاوت بوده، به همین منظور پروفیل پنجرههای سه جداره قیمت بالاتری نسبت به پنجرههای دوجداره خواهند داشت.
مقاومت ساختمان
تفاوت پنجره دوجداره با سه جداره در وزن آن نیز معنی دار است. با استفاده از پنجره سه جداره شما عملا بیشتر اجزای پنجره خود را دو برابر کردهاید و به تبع آن وزن پنجره شما هم بالا میرود. موضوعی که برای معماران چندان خوشایند نیست. اما اگر ساختمان شما از مقاومت بالایی برخوردار باشد، میتواند این وزن اضافی را کاملا تحمل کند.
پس برای تحمل تفاوت پنجره دوجداره و سه جداره اول به مقاومت و سن بنا نگاه میشود. ساختمانهای قدیمی که افت در دیوارهای خود دارند و یا در و پنجرههای آنها تاب برداشته است به هیچ عنوان کاندیدای خوبی برای استفاده از پنجره سه جداره به حساب نمیآیند.
دیگر موضوعی که تفاوت پنجره دوجداره و سه جداره را بسیار نمایان میکند، توانایی کار گذاشتن آنها است. پنجرههای سه جداره چون کلافی بزرگتر و در عین حال سنگین تر از پنجره های دوجداره دارند، عملا کار گذاشتنی سخت تر هم دارند.
آب بندی و وکیوم سازی آنها مشکل تر است و اجرای آن احتیاج به ابزار دقیقتری دارد. همین سبب میشود در خانههای قدیمی و یا حتی نوساز، پنجره های سه جداره را با روشهای تخریب کم نصب نکنند، مگر استثناءهایی که کاملا به نظر نصاب بستگی دارد.
تراز بودن زیر سازی، همین طور جنس کلافهای قدیمی همه و همه سبب میشود که از تصمیم نصب بدون تخریب پنجره سه جداره منصرف شویم.
تفاوت پنجره دوجداره و سه جداره عملا در یک موضوع بسیار مهم وجود دارد و همین سبب میشود که تمام سختیهای نصب و اجرا و البته هزینههای آن را به جان بخریم و آن هم عایق کامل این پنجره در برابر سر و صدا است.
آیا پنجره سه جداره بیشتر از پنجره دو جداره مانع آلودگی صوتی میشود؟
تفاوت پنجره دوجداره upvc با پنجره سه جداره در برخی مواقع چند برابر میباشد. برای استفاده از این پنجره حتماً باید محل مورد نظر را دید و کارشناسی دقیقی کرد تا بتوان بالاترین کارایی را از بکار گیری آن کسب کرد.
برای تولید این نوع پنجرهها بعضی از کارخانههای تولید کننده پروفیل یو پی وی سی اقدام به تولید کرده اند، که هر کارخانه از لحاظ فنی دارای کیفیتهای متفاوتی است،ولی میتوان توصیه کرد که برای بکارگیری پنجرههای سه جداره بهتر است که از پروفیلهایی پنج کانال و دارای سطح مقطع بیشتر استفاده نمود.
بطور کلی انتخاب نوع پنجره دو جداره و یا سه جداره یو پی وی سی یک بخش مهم از کار میباشد ولی بایستی توجه داشت پنجره دوجداره یو پی وی سی زمانی کارایی خواهد داشت که کلیه پنجرههای محل به صورت دو جداره یا سه جداره نصب شده باشد.
سخن پایانی ..
برای پنجره سه جداره بدون شک باید قیمت بالاتری پرداخت کنید زیرا وجود شیشه و اسپیسر اضافی، گاز مصرفی بیشتر، ابزار و یراق آلات باکیفیت جهت تحمل وزن و چهارچوب عریضتر هزینه بالاتری خواهند داشت. اما اگر مکان این پنجره درست انتخاب شده باشد و مابقی اجزای ساختمان عایق شده و دارای استحکام کافی باشند، آنگاه تاثیر زیادی در کاهش اتلاف انرژی خواهد داشت که محسوس میباشد.
در این مقاله ضمن معرفی کاربرد پنجره سه جداره به ویژگیهای آن و نکاتی جهت بهینه سازی این محصول نیز پرداخته شد.